A căutat mereu răspunsuri despre fericire, scopul nostru și viață. Nu mai avea putere să meargă mai departe.
Avicii, DJ-ul suedez care a încetat din viață la 28 de ani, s-a sinucis, a sugerat familia într-un comunicat. Familia transmite în mesaj că își dorea doar să-și găsească pacea, relatează Pro Tv.
Trebuie să recunosc că nu am auzit despre Avicii decât după moartea lui și atunci am constatat că ascultasem și chiar fredonasem câteva dintre melodiile sale.
Scriu cu regret și cu durere în urma morții sale. De altfel, întotdeauna am simțit compasiune când cineva cunoscut sau mai puțin cunoscut și-a încheiat alergarea, mai ales dacă a recurs la sinucidere.
Am avut prieteni care s-au sinucis și pentru toți am plâns. Mi-ar fi plăcut să-i ajut, dar au purtat ascuns durerea și înfrângerile.
Ar trebui să înțelegem că fiecare moarte de genul acesta este o victorie a întunericului, o pierdere infinită. Întunericul are drumul său, un drum al distrugerii și al morții. Din nefericire, Avicii n-a găsit drumul spre lumină, ci și-a continuat drumul prin întuneric precum versul melodiei -Wake me up -, Feeling my way through the darkness, (simtind drumul prin întuneric).
Întunericul ne curpinde mai ales atunci când, intenționat, închidem ochii în fața luminii, care este caracterizată de dragoste pură, viață din abundență și adevăr. Drama acestui lucru este pierdea vieții care trece atât de sigur și atât de repede. Well life will pass me by if I don’t open up my eyes.
Pentru mulți, viața este o treabă înspâimântătoare, de aceea aleg moartea, care defapt nu încheie existența, ci doar grăbește eternitatea și din păcate pentru unii va fi groaznică.
Concepția noastră despre lume dictează viața noastră personală și socială. Tot ea influențează felul cum ne percepem pe noi înșine, cum ne raportăm la ceilalți, cum răspundem în fața adversităților și care considerăm că este scopul vieții. Ea ne determină valorile, etica, capacitatea de fericire. Ne ajută să înțelegem de unde venim, care este moștenirea noastră; cine suntem, care este identitatea noastră; de ce existăm, care este scopul nostru; ce ne inspiră, care este motivația noastră și unde mergem, care este destinația noastră.
Concepția materialistă despre viață ne aruncă într-o grădină zoologică de pofte, într-un ospiciu de ambiții. Astăzi nu mai este important cine ești ca persoană, caracter, ci cât de mult posezi și consumi.
Avicii, dacă ar putea, ne-ar spune că materialismul este cea mai mare înșelătorie. El a câștigat lumea cu melodia – Wake me up – la care are 1,528,194,844 views, dar nu și-a câștigat dreptul la fericire și nici nu a descoperit scopul vieții.
Fericirea joacă un rol important în stabilirea calității vieții noastre. Freud identifica fericirea cu plăcerea, mai exact cu plăcerea care derivă din satisfacerea nevoilor sexuale. Tinerii vor identifica fericirea cu distracția, dar ambele sunt o cursă. Atât plăcerea cât și distracția au ruinat o mulțime de oameni. Doctorul psihiatru Armand M. Nicholi, Jr. consideră că sexualitatea umană poate să fie o sursă de mare plăcere și un vehicul pentru exprimarea sentimentelor celor mai tandre și mai sublime, dar și o sursă a durerii și a morții. Vedem frecvent articole în presă despre abuzarea sexuală a copiilor, despre violarea și uciderea unor femei, despre morți cauzate de boli cu transmitere sexuală și tot felul de devieri.
Cedarea în fața tuturor dorințelor duce în mod evident la boală, gelozie, minciuni, mușamalizare. Pentru a avea parte de fericire, este nevoie de mult control, de multe restricții.
Fericirea noastră atârnă în mod obligatoriu de înțelegerea scopului pentru care existăm. C.S. Lewis spunea că principalul scop al vieții noastre – motivul existenței noastre pe această planetă – este stabilirea unei relații cu Persoana care ne-a pus aici.
Pănă când relația aceasta nu e inițiată, toate încercările noastre de a obține fericirea – goana noastră după recunoaștere, bani, putere, după căsnicia perfectă sau după prietenia ideală, după toate lucrurile în a căror căutare ne risipim viețile – vor fi insuficiente, nu ne vor satisface dorul, nu ne vor umple vidul, nu ne vor potoli neliniștea și nu ne vor face fericiți.
Dumnezeu a proiectat mașina umană ca să funcționeze cu El Însuși și nu ne poate da fericire și pace departe de El, fiindcă nu există. Nu există așa ceva. Lewis a crezut că, dacă urmărim în primul rând această relație, o vom obține, și vom obține în bună măsură și fericirea.
Avicii a sperat că cineva îl va trezi într-o zi, la bătrânețe, însă la doar 28 de ani a decis că sunt suficiente căutările și a pus punct.
Cel mai mare misionar pe care l-a avut lumea, apostolul Pavel spunea: Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi şi Hristos te va lumina.”
Așa că, dragii prieteni, Wake up!